Samenwerkingen

NHL STENDEN

Achter de deuren van NHL Stenden vindt volop ontwikkeling plaats, kansen in de markt worden gezien en samenwerkingen in de regio worden geboren. Één team 1 taak luidt de missie, de techniek terug op de kaart zetten. De maakindustrie schreeuwt om nieuwe aanwas! Wij spreken Associate Lector Smart Sustainable Manufacturing Wilbert van den Eijnde.

PM B.V.

Door de enorme krapte op de arbeidsmarkt moeten bedrijven creatief samenwerken om de vraag naar personeel op te vangen. PM B.V., gevestigd in Dedemsvaart, is aangesloten bij Skills4future. Zo zoeken ze de verbinding met andere bedrijven in de maakindustrie en het onderwijs. Aan de buitenzijde is niet zien om wat voor bedrijf het gaat, maar achter de deuren staat een walhalla aan technisch geavanceerde machines. Wie denkt dat je vies wordt van werken in de techniek komt bedrogen uit! Irene Koopman, HR adviseur bij PM B.V., neemt mij mee in de wondere wereld van metaal.

Stevens Engineering

Bruggen slaan tussen bedrijfsleven en technisch onderwijs heeft een nieuwe toepassing gekregen met het ontstaan van Skillslabs bij ondernemingen in Zuid Drenthe en Noord Overijssel. Diverse bedrijven uit de maakindustrie in Emmen, Hardenberg, Coevorden en Hoogeveen hebben inmiddels zo’n Skillslab. Skillslabs zijn omgevingen waar studenten en professionals technische onderzoeken kunnen uitvoeren en ervaring kunnen opdoen. Ook familiebedrijf Stevens Engineering biedt ruimte voor zo’n Skillslab. Wij spreken Teun Schuiling, directeur van Stevens Engineering en zijn collega Jan Grootjans, teamleider manufacturing & machinery, over de brug tussen bedrijfsleven en onderwijs die ze samen met Skills4Future bouwen.